HASSELTSESTRAAT 27A, 3740 BILZEN

Theater Filet Puur

Wie zijn wij & wat doen wij

Theater Filet Puur is een theatergezelschap uit Bilzen dat in 2011 ontstond uit een groep jonge lokale acteurs op zoek naar nieuwe uitdagingen. Deze gedreven kern van spelers groeide doorheen de jaren uit tot een gezelschap van een tiental acteurs.

Filet Puur probeert zichzelf telkens weer heruit te vinden door samen te werken met steeds wisselende professionele regisseurs. Het resultaat is een waaier aan stijlen en sferen die de acteurs uit hun comfortzone dwingt: van een intimistische bewegingsvoorstelling, over fantasierijk kindertheater tot een groots opgezette tragedie.

Doorheen zijn bestaan wist Filet Puur een stevige basis van trouwe fans op te bouwen.

Het was meermaals laureaat van de Limburgse wedstrijd voor amateurtheater, het Gouden Doek; had de eer de Bilzerse Cultuurprijs te ontvangen in 2018 en werd als enige Limburgse gezelschap al viermaal geselecteerd voor het Landjuweelfestival, zowat de hoogste eer in het Vlaamse amateurtheater.

Een onstilbare honger 

Naar theater 

Dat drijft ons 

Achtervolgt ons 

Het doet ons kiezen 

Voor uitdagingen 

Voor experiment 

We zijn een groep op weg 

Op verkenning 

Naar wat we nog niet weten 

Nog niet kunnen 

Elk jaar versnijden we die zoektocht tot een voorstelling 

Soms goed doorbakken 

Soms heel rauw

Maar altijd puur

Het Team

Ons gezelschap wordt gedragen door een vaste kern enthousiastelingen. Dankbaar om op de planken te staan. Of achter de schermen. Niet professioneel, maar des te meer gedreven. Maak kennis met de trotse bende amateurs achter Filet Puur.

Huidige Productie

ZAT | April 2023